Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 20 november 2015

3:ornas veckobrev v 48


3:ornas veckobrev v 48

I dag fredag var vi på Himmelstalundsfältet och tittade på hällristningarna. Bronsålderstemat är så gott som avslutat och då passade det bra att gå dit och studera alla bilder på skepp, björnfötter, spjut mm. Den första snön har  kommit och det var 2 minusgrader men solen sken och det blåste inte. Några barn var lite för tunnklädda men blev nog rätt så varma av den raska promenaden dit och hem. I skolan såg vi en kort film om just Norrköpings hällristningar. Barnen ritade också klart sina hällristningsbilder. Annars så jobbar vi vidare med matematik och svenska väldigt mycket. I NO forskas det om svenska djur. Barnen är villiga att redovisa både text och bild inför sina kamrater. Nästa vecka ska vi göra ett litet ”hem” till deras djur i en glasburk.

Nästa vecka satsar vi också mycket på läsning och skrivande, både i matematik och svenska. Barnen ska få problemlösning med text som de ska lösa som komplement till matteboken. Sitt gärna och ha det lite mysigt med ditt barn och läs tillsammans hemma. Ni kan läsa varannan sida i boken om ni vill. Diskutera gärna innehållet och prata om svåra ord.

Kom ihåg att anmäla till oss personal vad ni kan hjälpa till med på julmarknaden som är torsdag 17/12 klockan 17.00-18.00 på skolgården. Alla har fått hem en anmälningslapp om julmarknaden men vi har fler sådana utanför klassrummet om ni behöver. Klockan 18.00- 18.30 är det terminsavslutning med allsång vid flaggstången. Vi har så mycket elever nu så vi får inte plats i kyrkan mer. Skolstarten sker måndagen 11 januari 2016.

Trevlig helg! Alla vi i trean.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar