Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 27 november 2015

3:ors veckobrev v 49


3:ornas veckobrev v 49

Vad tiden går fort! Det är bara 3 veckor kvar till jullovet. Innan dess ska vi hinna med en hel del.

Vi tränar läsning och läsförståelse i både svenska och matematik. I matteläxan är det viktigt att läsa noga vad man ska ta reda på och visa en uträkning. Detta är viktigt även om man tycker det är en lätt uppgift och man vet svaret. Svaret är inte det viktigaste. Man måste kunna visa hur man tänker. Detta kommer att prövas på Nationella Proven.

Vi ska ha julpyssel på tisdag i sista veckan, 15/12. Om ni har små oanvända tändsticksaskar som är tömda på tändstickor så tar vi tacksamt emot dem.

Inför julmarknaden torsdag 17/12 så vill vi gärna att några av er bakar eller ordnar bröd som vi kan sälja. Var och en får själv bestämma hur mycket ni ska göra. Paketera i lagom stora påsar. Skriv pris på påsen eller gör en skylt. 10 kr per påse är bra. Ni lämnar brödet samma dag. Om man vill så kan man ju baka redan nu och lägga i frysen hemma så länge.

Vi ska koka varm choklad också men då behöver vi hjälp i köket och vi behöver låna termosar. Ni som kan bidra med detta  hör av er till oss i 3:an.

Nästa vecka kommer Stina tillbaka och jobbar litegrann. Det blir inte varje dag. Hon får själv berätta för eleverna. Hon kommer på onsdag eller torsdag.

I NO har eleverna gjort en tittburk där ett svenskt djur bor. De har tagit mossa, stenar, kvistar mm samt en bild på det djur som bor där och stoppat i burken. Vi har en utställning på detta i klassrummet. Eleverna har varit flitiga att forska om olika djur och de flesta vill gärna redovisa inför klassen. Kul att de är så modiga!

I matematiken har vi försökt bli klara med kapitel 1 som handlar om avrundning och överslagsräkning samt talsorterna. Eleverna har också jobbat med ett häfte med textuppgifter. Några elever har hunnit med att träna matte på datorn i Utsikt. Där finns det många bra pedagogiska övningar. Detta program är tyvärr borttaget för er föräldrar på grund av för lite användande, hälsar IT-enheten.

I svenskan tränar de läsning, läsförståelse och skrivande.

Läxor: Matteläxa till tisdag för både 3i och 3s.

           Stavningsläxförhör för både 3i och 3s.

            Läsläxprotokoll lämnas in på tisdag för 3i och på onsdag för 3s.

 

Trevlig helg! Alla vi i trean

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar