Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 20 november 2015

4B Veckobrevet v 48

Veckobrevet v 48
Den här veckan har vi varit både på De Geerhallen och på stadsbiblioteket två gånger. Eleverna tyckte att det var roligt att träffa författaren Petter Lidbeck som avslutning på bokprojeketet.

Under hösten har vi samlat på kulor från en burk till en annan. Klassen har fått kulor för att de gjort bra saker och nu är alla kulor överflyttade så klassen har röstat fram ett besök på badhuset som belöning. Vi kommer att åka till badhuset torsdagen den 14/1 och det blir en heldag så barnen behöver ta med sig lunch den dagen.
I måndags var den första gruppen på studiebesök i matsalen.
Torsdagen den 17/12 är det dags för kombinerad julmarknad och skolavslutning. Fyrorna kommer att ansvara för fiskdammen så ni som har lust och möjlighet att skänka små paket som innehåller en liten sak som kan passa till barn får gärna göra det så snart som möjligt så vi vet om det behöver köpas in extra småsaker. Fiskdammen brukar vara populär och det kommer kosta 10 kr att fiska.
På onsdag kommer vi att få besök av en doktorand från Linköpings Universitet. Han heter Björn Sjögren och han jobbar i ett projekt mot kränkningar och mobbning som Norrköpings kommun beslutat att eleverna i åk 4 skall deltaga i. Björn kommer att informera eleverna om projektet på onsdag och ni föräldrar kommer att få hem en samtyckesblankett som ni kan besvara digitalt eller analogt.
För Enebypark innebär projektet att de elever som detta läsår går i åk 4 under skoltid besvarar projektets enkät fem gånger, med ett års mellanrum mellan gångerna. Första gången ska ske någon gång mellan oktober 2015 – mars 2016.
Veckans läxor
Ma               Läxa 9 s 18-19 i läxhäftet.
Eng           Läs och översätt texten på s 26-27 i ”Happy”. Du som tycker att det är lätt med engelska kan försöka lära dig alla glosor. Du som tycker att engelska är lite svårare lär dig glosorna i rutan på s 27.

                      Hälsningar Birgitta Richard och StefanInga kommentarer:

Skicka en kommentar