Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 28 oktober 2016

6C veckobrev 43

Hej!


Nu har eleverna gjort matematikprovet och vi har små börjat på nästa kapitel som är Geometri.
Vi har gått igenom flera olika geometriska figurer.

Två elever har idag gjort sitt tal för klassen! Efter höstlovet fortsätter vi och alla kommer få hålla sina tal. Peppa gärna ert barn till att hålla talet för klassen. Det finns även möjlighet att hålla talet i liten grupp för de som vill. I svenska har eleverna även fått Röda tråden D som är för åk 6. De elever som inte är färdiga med Röda tråden C gör klart den hemma, då man fått tid till detta hela terminen på skoltid.

I samhällskunskap har vi läst och samtalat om minoritetsgrupper i Sverige.

Skolan kommer att få en ny mail  under vecka 44. Detta kan medföra att det inte kommer fungera helt som det ska. Vi hoppas att bytet kommer fungera bra och att mailen flyter på som vanligt.

På onsdagen efter lovet kommer de elever som missat simprovet eller inte klarat det åka med Kim till badhuset och öva samt genomföra provet.

Vi avslutade veckan med Halloween tema. Eleverna har målat dödskallebilder, klassrummet är pyntat och vi har gjort några Halloween inspirerade uppgifter. Fredag var en härlig dag med klass 6C!

Jag har under veckan skickat ut information om Nationella provet via mail, läs gärna igenom det.
Efter lovet kommer vi köra igång med de muntliga delarna i matematik, svenska och engelska.

Nästa vecka är det Höstlov. Cluben har öppet.

Kom ihåg - vecka 45
Mån  Idrott
Tis    
Ons   Idrott
Tor
Fre   Med vänliga hälsningar 

Caroline och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar