Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

måndag 21 november 2016

5B Veckobrevet v 47

Veckobrevet v 47

Den här veckan blir det fortsatt övning inför Lucia. Jag tycker att klassen sjunger riktigt bra. Eleverna har fått med sig ett sånghäfte hem så att de kan öva in texterna utantill. De elever som skall läsa vers har också fått med sig sina verser hem så att de kan träna

Vi har påbörjat ett nytt avsnitt i matematiken som handlar om vikt och volym. Målet är att eleverna skall kunna jämföra och använda enheterna liter, deciliter och centiliter och kunna växla mellan de olika enheterna samma sak gäller för viktenheterna kilogram, hektogram och gram. För att underlätta för eleverna när de skall skriva deciliter som liter kan de tänka deci som ”tiondels” ex 2dl är två tiondels liter alltså 0,2 l samma sak för centi som de kan tänka som ”hundradels” ex 7cl är sju hundradels liter alltså 0,07 l. Om ni har några överblivna flaskor hemma med etiketten kvar där det står hur mycket flaskorna innehåller så får eleverna gärna ta med flaskorna till skolan.

EHT(Elevhälsoteamet) på skolan går en utbildning så vi har fått till uppgift att testa något som kallas trafikljusmodellen i våra klasser. I korthet går den till så att när rött ljus visas så arbetar eleverna helt själva och läraren går en bestämd runda och hjälper de elever som behöver hjälp med att komma igång. Vid gult ljus så får man fråga en kamrat om hjälp och läraren fortsätter sin runda och vid grönt ljus så är läraren tillgänglig för alla. Vi kommer att testa detta under några lektioner och utvärdera med eleverna vad de tycker om arbetssättet.

På onsdag skall jag gå på SoL utbildning under eftermiddagen så Richard och Hampus tar hand om klassen från kl 13.45.14.20. Richard är på SoL utbildning på onsdag förmiddag.

Jag har fått starttid för julavslutningen och den är kl 17.00. Vi startar med att klasserna sjunger några julsånger vid kullen och sedan blir det julmarknad. Vi i 5B kommer att ansvar för chokladhjulet så småningom kommer jag att be er som vill att skänka priser till chokladhjulet. Om ni har några glasburkar som kan användas som ljuslyktor på avslutningen så tar julavslutningsgruppen gärna emot dem.

Veckans läxor

Ma                Läxa 10 i läxhäftet

Eng               Läs och översätt s 38-39 i ”Happy”. Läs på veckans glosor.

       
   Hälsningar Birgitta Richard och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar