Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 25 november 2016

Åk 2 - vecka 48

Hej!

Nu närmar vi oss advent och morgonsamlingarna kommer att se lite annorlunda ut under adventstiden. Vi kommer att tända små ljus och läsa högt för klasserna en liten stund varje morgon. Sedan kommer vi att öppna vår egen fina adventskalender. Det ska bli riktigt mysigt och spännande!

Nu har vi gjort fint i trapphuset! Barnen på fritidshemmet har hjälps åt att skapa fina planscher av karaktärer från Astrid Lindgrens böcker. Vi har städat i hallen/trapphuset under fredagen och skickar hem stövlar och andra kläder som känns för små. Vi har ställt fram skor och kläder på bordet i Övre Paviljongen som barnen inte känner igen. Se efter under måndag om det är något ni saknar hemma. Nästa veckas mål är att alla hjälps åt att hålla ordning i trapphuset och ställa upp skorna på hyllorna.

I samband med jul kommer vi att läsa om olika traditioner och lära oss mer om kristendomen i religion. På torsdag förmiddag är vi inbjudna till Östra Eneby kyrka på julspel. Vi går dit på första rasten och kommer tillbaka och äter lunch i skolan.

Vi kommer att fortsätta att träna på julsånger inför skolans julavslutning. Den 20/12 kommer vi att samlas i klasserna kl. 16.45 och börja vår gemensamma avslutning på kullen kl. 17.00. Efter den gemensamma samlingen startar julmarknaden. Då kommer vi i 2:an att uppträda med julsånger på kullen! Förra året skapade vi ett fint hjärta av ljuslyktor på skolgården. Vi vill gärna skapa något liknande i år och hoppas att ni har möjlighet att hjälpa oss att samla in så många tomma glasburkar som möjligt. Tack på förhand!

På måndag 28/11 är Linda är iväg på möte hela dagen. Anette, Turkijan och en vikarie hjälps åt att ta hand om 2L under dagen.
Några har önskemål om att ta med matteläxan från onsdag till torsdag. Det går bra men eleverna behöver hålla reda på det själva och komma ihåg att ta med boken. Den riktiga läxdagen är torsdag till fredag. Då har vi också läxhjälp.Kom ihåg!
Måndag 28/11 08.20-13.50
Tisdag  29/11  08.00-13.50 Idrott inomhus - Ta med ombyte och handduk.
Onsdag  30/11 08.20-13.50 Simning för Rubinerna - Ta med badkläder och handduk.
Torsdag 1/12 08.20-13.50 Julspel i Östra Eneby kyrka. Läxhjälp med Mona. Ny matteläxa till fredag 2/12. Ta med läseboken! Kapitel 11 är ny läxa till 8/12. 
Fredag 2/12 08.20-13.50 Ta med matteläxan tillbaka!

Trevlig helg önskar Rosi, Linda, Anette, Mimmi & Stefan!
Bildresultat för advent tecknad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar