Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 25 november 2016

År 3 - vecka 48

Hej!

Vi hoppas att ni har haft en bra vecka trots den mörka årstiden! I år 3 har vi börjat förbereda oss för julmarknaden så eleverna håller på att tillverka fina stjärnor som de ska sälja. I matte jobbar vi vidare med multiplikationstabellerna och både den analoga och digitala klockan. Det är inte helt lätt så det är jättebra om ni övar på klockan hemma tillsammans med era barn.


Läxor

3K och 3H har läsläxa och stavningsläxa till på tisdag.

3M och 3C har läsläxa och stavningsläxa till på fredag.


Saker hemifrån

En del elever vill gärna ha sina mobiltelefoner på rasterna. Vi har som regel att de inte ska använda dem under skoltid utan röra på sig, leka och prata med varandra istället.

Det är bra om leksaker, fotbollskort, pokemonkort med mera inte kommer med till skolan. Vi märker att det lätt skapar konflikter mellan eleverna så vi hoppas att ni kan prata med era barn om att de ska använda de saker som finns här.
                                                                                                    

Julavslutning och julmarknad

Precis som förra året kommer det att vara julavslutning och julmarknad samma kväll. Det hela går av stapeln tisdag den 20 december. Eleverna ska tåga upp på kullen på mellanstadiets skolgård klockan 17.00 så de behöver komma till Längans skolgård 16.45.

Pengarna vi får in från julmarknaden kommer i första hand att gå till de skolresor som treorna och sexorna ska åka på i vår. Vart treorna ska åka är inte bestämt än men det kommer att bli en dagsutflykt någonstans. Eftersom eleverna i år tre kommer att få en stor del av pengarna har vi också lite extra ansvar under julmarknaden så därför ber vi er föräldrar om hjälp i år. Det är tradition att treorna bakar bröd, bullar och kakor som de tar med och säljer. Vi kommer att skicka ut mer information om det längre fram men vi hoppas att ni är många som har möjlighet att baka till julmarknaden med era barn! 


Idrott

Eleverna uppskattar de nya omklädningsrummen och antalet elever som tycker det är bra att duscha har ökat. Det tycker vi är super bra. Vecka 49 kommer vi att öva på Friidrott och löpteknik med eleverna inomhus. Även de motoriska grunderna och koordinationen kommer att övas. Vi vill påminna föräldrar om att hjälpa era barn att packa idrottskläder.


Längans fritidshem

Veckan som har gått har vi erbjudit eleverna filmmys, ljudbokslyssnande, bingo och uteaktiviteter samt bildkurs. Alla aktiviteter har fungerat bra och verkar vara uppskattade av eleverna.
Vi vill påminna om jullovslappen som skulle vara inne fredagen den 25/11. Jullovslappar som inte är inlämnade anses då som att eleven ska vara ledig.
Vi vill också bemärka att vi kommer sluta använda telefonen med numret 0725812771, alltså pumans telefon. Numret vi nås på kommer vara tigerns telefon som har nummer 0725836934

Vecka 48 kommer vi erbjuda eleverna musikquiz med Elin, uteaktviteter med Kim, musikkurs med Charlie och rekreation med ljudbok med Micke.


Med vänlig hälsning Längans personal
0725836934


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar