Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 2 december 2016

5B Veckobrevet v 49

Vi har haft en bra arbetsvecka med både övning till Lucia, julspel i Östra Enebykyrkans församlingshem, besök av Björn från Linköpings universitet och start av nytt avsnitt i matematiken som handlar om temperatur, linjediagram och medelvärde. Björn kommer tillbaka till oss nästa vecka för att genomföra del 2 i enkäten till forskningsprojektet om kränkande behandling.

Nästa vecka är det dags för Luciatåg både den 13 och 14 december. Det är bra om eleverna har med sig sina lussekläder redan på måndag den 12/12. Tisdagen den 13/12 samlas vi kl 8.00 i klassrummet för att förbereda oss inför våra tre föreställningar som vi kommer att ha för Enebyparkskolan. Strax före kl 10.00 kommer eleverna att få en clementin och pepparkaka. Onsdagen den 14/12 är alla föräldrar och syskon välkomna till Cluben kl 18.00 för att titta på vårt Luciatåg. Ta gärna med en egen kaffekorg om ni vill stanna kvar och umgås en stund efter Luciatåget. Eleverna samlas i klassrummet kl 17.30.

På vår blogg ligger en inbjudan till Enebyparkskolans kombinerade skolavslutning och julmarknad tisdagen den 20/12. Eleverna skall finnas på plats kl 16.45 och julavslutningen startar kl 17.00. Femmorna har till uppgift att ansvara för chokladhjulet så vi är väldigt tacksamma om ni kan skänka nötfria chokladkakor till oss. Marabous 200grams chokladkakor brukar vara populära att vinnaJ. Lämna in era vinster senast den 16/12. Intäkterna för julmarknaden går som vanligt till treorna och sexornas skolresa.

Veckans läxor

Ma            Läxa 12 och 13

Eng           Läs och översätt texten ”Christmas for everyone” på s 83 i ”Happy”. Lär dig minst fem av glosorna.


Hälsningar Birgitta Richard och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar