Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

måndag 19 december 2016

År 3 - vecka 51

Hej!

Höstterminen går mot sitt slut. Det har varit roliga och intensiva månader och det har som alltid varit roligt att följa elevernas utveckling.

Informationen om julmarknaden och avslutningen som vi skrev förra veckan står med den här veckan också. Vi hoppas på en härlig kväll och önskar alla elever ett skönt jullov!


Läxor

Vi har inte delat ut någon ny läxa den här veckan. Alla böcker kommer att samlas in och vi delar ut dem tillsammans med ny läxa veckan efter lovet.

Vi har jobbat mycket med gångertabellerna under hösten. Fortsätt gärna öva hemma under lovet så att eleverna inte glömmer bort dem. Vi skickade ut en länk tidigare till en sida där man kan träna gångertabellerna. Här kommer den igen:

http://www.haraldsserver.dyndns.org:8080/mult/mult.html


Julavslutning och julmarknad

Precis som förra året kommer det att vara julavslutning och julmarknad samma kväll. Det hela går av stapeln tisdag den 20 december. Eleverna ska tåga upp på kullen på mellanstadiets skolgård klockan 17.00 så de behöver komma till Längans skolgård 16.45. Eftersom eleverna är lediga onsdagen den 21 december är det obligatoriskt att närvara vid avslutningen på tisdagskvällen. Den som inte har möjlighet att närvara måste lämna in en ledighetslapp.

Förra året samlade några elever på mellanstadiet in glasburkar från alla elever på skolan. På julmarknaden hade alla burkar ett tänt värmeljus i sig och placerades i form av ett hjärta. Det var väldigt effektfullt! I år vill de gärna göra samma sak igen så skicka gärna med glasburkar till skolan om ni har.
                                                                                                          


Kvarglömda kläder

På avslutningskvällen kommer alla kvarglömda kläder vi hittat i de olika skolbyggnaderna att samlas ihop vid Klubben. Ta gärna en titt där och se om du hittar något som tillhör ditt barn. Efter avslutningen kommer det som inte hämtats att skänkas bort.


Idrott

På tisdag är den sista idrottslektionen, eleverna i 3K och 3H behöver inte ha med sig idrottskläder då vi inte utför fysiskt krävande lekar. Jullekar står på schemat!

Micke och Kim vill tacka för en väl utförd hösttermin. Det har varit mycket svett, skratt och glädje. Vi ser fram emot en häftig vårtermin med orientering, friluftsliv och träning inför mellanstadiet.


Längans fritidshem
Veckan som har varit har vi klätt julgranen med egentillverkat julpynt, bakat pepparkakor, tittat på äldre julkalendrar såsom Sunes jul och Mysteriet på Greveholm.
Pumans telefon (0725812771) kommer efter jullovet att ur bruk. Vi hänvisar till att bara ringa och smsa på Tigerns telefonen.
På tisdag under julavslutningen behöver vi på fritidshemmet veta om ditt barn behöver tillsyn även efter avslutningen, under julmarknaden. Det är också viktigt att ni säger till en lärare när ni hämtar erat barn under julmarknaden.Måndag – Pulkaåkning (Beroende på väder)
Tisdag -  Förberedelser för julmarknad
Onsdag –Jullov
Torsdag – Jullov
Fredag –Jullov

Tigern: 0725836934
Trevlig helg önskar Längans personal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar