Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 13 januari 2017

År 3 - vecka 3


Hej!


En ny termin har börjat och det var roligt att träffa alla elever igen. Det verkar som att alla har haft ett bra jullov!

Vi jobbar vidare i matteboken och nu har det handlat om subtraktion med växling. Kan verka knepigt i början men de flesta börjar få koll på det nu. I SO fortsätter vi med istiden och i NO kommer det att vara ett stort arbetsområde om människokroppen.


Läxor

 
Vi mjukstartar terminen och har bara delat ut läsläxa till nästa vecka.

 

  • 3K och 3H har läsläxa till på tisdag i vecka 3.
  • 3C och 3M har läsläxa till fredag i vecka 3.

 Idrott

Under vecka två kommer eleverna att jobba med modern cirkelträning för att känna på hur det är att bli riktigt svettig och arbeta med pulsen, kommande veckor kommer vi att arbeta med grovmotorik, koordination samt pröva nya bollsporter som tillexempel Vollyboll och Handboll. Om vädret tillåter kommer vi även att ha uteaktiviteter i snön.

 
Friluftsdag


Vi planerar att ha en friluftsdag då vi åker skridskor på Bollspelaren onsdagen den 15 februari. Vi kommer att äta i matsalen som vanligt men de som vill får ha med sig något fika till Bollspelaren. Det vore bra om alla redan nu kunde se över om era barn har skridskor. Har ni extra skridskor vore det snällt om ni kunde låna ut till någon som inte har egna.


Längans fritidshem
Vi vill påminna om att vi kommer sluta använda telefonen med numret 0725812771, alltså pumans telefon. Numret vi nås på kommer vara tigerns telefon som har nummer 0725836934.Många elever har tagit med sig telefoner till skolan och vi på längan tar inget ansvar för elevernas telefoner. Däremot har vi ett mobilförbud emot telefoner ifall de används för att spela eller surfa på. Undantag kan ske på speciella lovdagar också ifall eleverna använder telefonen för att kommunicera med hemmet.

Under januari månad kommer vi erbjuda eleverna olika slags aktiviteter varje dag, det handlar om fysisk aktivitet ute och inne, lära oss spela pingis på vårt nya pingisbord, läsa spökhistorier och snöaktiviteter.

 
Trevlig helg önskar Längans personal

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar