Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 20 januari 2017

Veckobrev v.4 för åk 4

Veckobrev v.4

Hej, hem!

Det känns som vi har kommit igång bra med vårterminen. Under No lektionerna så har eleverna fullt upp med sina grupp- och fördjupningsarbeten kring svenska uppfinnare. De jobbar på väldigt målmedvetet. Eleverna har fått välja på olika sätt att redovisa sina arbeten. En del har valt att göra collage, medan några andra vill skriva ner fakta i form av ett häfte och vissa grupper har även valt att berätta muntligt inför klassen om sin uppfinnare.
På torsdag promenerar vi till Himmelstalund och åker skridskor. Skolan bjuder på korv och bröd + en dricka. Ta gärna med en flaska med vatten/dricka. Barnen får ta med sig egen matsäck (valfritt), dock ingen läsk, godis och snacks. När vi åker skridskor, så måste alla ha hjälm på sig. Cykelhjälm går bra! Vi börjar promenaden från skolan kl:8.20 - 8.30. Alla elever ska promenera dit, men när vi slutar har eleverna möjlighet att bli hämtade senast kl:12.30 från bandyplanen vid Himmelstalund. Blir man hämtad måste de elever som blir hämtade ha med sig en lapp påskriven med förälders underskrift. Barnen kommer att få med sig en lapp hem med mer info om dagen.
Fredagen den 3/2 har eleverna matte-prov på kapitel 1 och 2 i matteboken (sid:6-65); Provet tar upp: siffrors värde, storleksordna tal, likhetstecknets betydelse, tal på tallinjen och additions- och subtraktionsuppställning.

Måndag: Idrott.
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Skridskodag heldag – Himmelstalund bandyplan (se info ovan).
Fredag: Idrott. Slöjd för 4:2. Eng. läxförhör; Resten av texten ”Clubs and games at school” sid :37 (Läsa, översätta + de glosor som finns på sid:37)

Med vänliga hälsningar
Anita, Nina, Tarja, Jonas, Robin och Kinna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar