Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 10 februari 2017

År 3 - vecka 7

Hej!

Den här veckan har vi jobbat vidare med stavning, nu senast med j-ljudet som kan stavas på olika sätt. I matte har vi jobbat med bland annat problemlösning och i SO och NO fortsätter vi med arbetsområdena Stenåldern och Människokroppen.


Läxor

3K och 3H har läsläxa och stavningsläxa till på tisdag.
·         3C och 3M har läsläxa och stavningsläxa till på fredag.


Enebyparkråd

Torsdag 16/2 är det Enebyparkråd. Meddela din klassrepresentant om det är något du undrar eller vill att man diskuterar.


Idrott

Vi arbetar vidare med grovmotoriska grundformer i samspel med redskap och gymnastikövningar. Vi strävar efter elevernas allsidiga rörelseförmåga och att de ska känna rörelseglädje genom roliga aktiviteter och idrotter. Vi vill påminna att alla elever måste ha idrottsskor då det underlättar under idrotten.


Längans fritidshem

Under februari månad kommer vi arbeta med delaktighet och sociala relationer samt fysisk aktivitet. Vi fortsätter att läsa bok under mellanmålet då vi märker att det ger ett lugn och mycket skratt till eleverna och även till lärare. Just nu läser vi Sunes Hemligheter som verkar vara väldigt uppskattad. Vi kommer också under de kommande veckorna att arbeta med att plantera växter på fritidshemmet samt börja lära oss att programmera med Ipads och datorer med ett antal elever som önskat detta.
Om elever vill ringa hem under fritidstid för att se om det går att leka med en kompis MÅSTE en lärare delta i konversationen alternativt se de sms som skickas.


Trevlig helg önskar Längans personalInga kommentarer:

Skicka en kommentar