Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

torsdag 9 mars 2017

5B veckobrevet v 11

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med serien ”Är det sant?” Den här veckans avsnitt handlade om reklam. Vi har pratat om begreppen diskriminera och produktplacera och också om hur vi blir påverkade av reklam. Varje människa utsätts ungefär 3000gånger/dag för reklam medvetet eller omedvetet.

På torsdag skall vi gå till Eneby församlingshem för att titta på årets påskspel.

Den 20-21mars är det studiedagar vilket innebär att eleverna är lediga från skolan. Cluben är öppen under studiedagarna.

Läxhjälpen har utökats med ytterligare en dag i veckan så nu kan man få hjälp av Kinna tisdagar och torsdagar kl 14.30-15.30. Det gäller även om man vill ha hjälp med att komma i kapp med ex matematik efter det att man varit sjuk eller om man vill ha mera tid för arbetsuppgiften.

Kim vill att vi ändrar idrottstiden på måndagarna till ny starttid kl 14.00 vilket innebär att eleverna slutar kl 14.50. Anledningen till detta är att eleverna finns på plats tidigt vid idrottssalen så de vill gärna starta lektionen.

Skolsköterskan meddelar de flickor som det berör att det är dags för Gardasildos 2 den 9/5 mellan kl 8.10.

Veckans läxor

Ma            matematikstenciler

Eng          Läs och översätt texten om ”New York, Here I come!” på s 56-57 i ”Happy”. Lär dig alla glosor förutom The Crown Jewels och Old Trafford.


Hälsningar Birgitta Hampus och Richard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar