Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 10 mars 2017

6C veckobrev 10

Hej

I onsdags hade vi en rolig dag tillsammans på badhuset. Eleverna gjorde simprovet och fick testa på livräddning. De fick dyka ner på botten och hämta en docka. De var jätteduktiga!

Kap 7 enheter och skala har vi börjat med i matematiken. Även här är det en hel del repetition. Det som är nytt för eleverna är att räkna volym och hastighet. Eftersom räknandet flyter på och vi har extra matematiklektioner kommer vi göra diagnosen i slutet av nästa vecka. Eleverna räknar även på parallellt med målgången för att repetera inför NP. Nu bör man gjort klart cirka s. 120.

Påminner vidare om att eleverna både på tisdagar och torsdagar kan få hjälp med att arbeta ifatt eller göra läxor tillsammans med Kinna. Tiden är 14;30-15:30. Ett perfekt tillfälle att räkna i målgången!

Buddismen har vi denna vecka läst om och avslutar vårt arbete med religion. Eleverna har även fått tillbaka sitt religionsprov på Islam och syskonreligionerna. Ett härligt resultat!

Fysikprov på torsdag i ljud och ljus. Eleverna har fått en lapp på vad de ska plugga på.

På torsdagar har eleverna NO med Johan och torsdagen den 30/3 kommer eleverna ha ett mindre prov i teknik. Eleverna har arbetat med ett häfte som de kan läsa på inför provet.

Glöm inte att lämna in majblommelappen snarast!

Läxa
Räkna vidare i målgången, repetera ljud och ljus till fysikprovet.

Kom ihåg - vecka 11
Mån  Idrott
Tis    
Ons   Idrott
Tor   Fysikprov
Fre    

16/3 biblioteket 
20 - 21 mars studiedagar
3 och 5 april NP i matematik
Vecka 15 påsklov
17 maj skolresa för åk 6Ha en skön helg!
Med vänliga hälsningar 

Caroline och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar