Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 17 mars 2017

6C veckobrev 11

Hej

Vi avslutar veckan med en jättebra arbetsdag och solsken!

Nu har vi gjort diagnosen i kap 7 enheter och skala. I målgången bör man nu gjort klart cirka s.130. Behöver man arbeta ifatt rekommenderar vi att gå till Kinna på tisdagar och torsdagar 14:30-15:30.

Historia och Geografi kommer vi arbeta med parallellt i SO. Vi tar vid där vi avslutade sist alltså vid stormaktstiden (Karolinska tiden) och läser nu om Frihetstiden (1700-talet). I geografi kommer vi läsa om jordens uppbyggnad m.m. och småningom börja titta på den nya säsongen av Geografens testamente Europa som eleverna längtar efter.

Ljud och ljus har vi avslutat i fysik och eleverna gjorde provet i torsdags.

I svenska har vi startat upp arbetsområdet källkritik. En uppmaning till eleverna är att de ska vara med i diskussioner, ha egna åsikter och kunna motivera sin åsikt. Vi körde viskleken och pratade om rykten etc. Vidare gjorde vi 4-hörn övning där eleverna fick ta ställning och fundera över vilken källa de mest litar på med mera.

På torsdagar har eleverna NO med Johan och torsdagen den 23/3 kommer eleverna ha ett mindre prov i teknik. I förra veckobrevet stod det fel datum. Eleverna har arbetat med ett häfte som de kan läsa på inför provet.

I engelska har vi övat på gamla NP. Eleverna har gjort läsförståelse och hörförståelse. Detta kommer vi arbeta vidare med nästa vecka och eleverna kommer få vara med och rätta sina "prov" för att själv få en insikt i vad de behöver träna på.

Skriet har eleverna gjort färdigt i ämnet bild. Vilka konstverk!

Läxa
Räkna vidare i målgången. Fredag vecka 12 bör man vara på s. 140.
Öva till teknikprovet

Kom ihåg - vecka 12
Mån  studiedag
Tis    studiedag 
Ons   Idrott
Tor   Teknikprov
Fre    


3 och 5 april NP i matematik
Vecka 15 påsklov
17 maj skolresa för åk 6


Ha en trevlig helg!
Med vänliga hälsningar 

Caroline och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar