Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 17 mars 2017

Åk 1 Veckobrev

Vecka 12
                              

Den här veckan kommer vara en kort skolvecka. Vi kommer inte att börja med någon ny bokstav utan repeterar lite grann.
Vi har problem med att frukt försvinner från barnens väskor eller hyllor. Det är svårt för oss att reda ut var frukterna tar vägen. Ibland står ord mot ord och ingen vill kännas vid att man har tagit frukten för någon annan. Vi har pratat etik och moral med eleverna. Att det är viktigt att stå för det man gjort. Att alla kan göra fel, men då får man ställa till rätta och inte upprepa det tokiga man gjort. Vi skulle önska att även ni därhemma pratar med era barn om att man inte får röra i andras väskor, hyllor eller lådor. Prata gärna också om att det är viktigt att våga erkänna när man gjort fel. Då kan vi vuxna i skolan hjälpa till att reda ut problemen. Vi har bestämt att alla barnen ska ta in sin väska i klassrummet under skoldagen. Vi låser klassrums-dörrarna på rasterna så kan ingen komma åt någon annans väska. Förhoppningsvis kan vi med gemensamma krafter få bukt med problemet.
Vi skulle önska att alla kunde skriva barnens namn i deras kläder och skor/stövlar. Vi har märkt att alla barn inte känner igen sina kläder och då är det svårt att hålla ordning i kapprummet. Skolans personal har nya mailadresser.
Våra adresser är:
I torsdags var vi och tittade på ett påskspel som hette ”Pippi firar påsk”. Det var mycket bra och alla barn skötte sig utmärkt. Det är roligt att gå iväg på aktiviteter när allt fungerar så bra och alla är duktiga och trevliga!
Vi är väldigt nöjda med att vi jobbar i mindre grupper på ett flertal av lektionerna. Vi får tack vare det mer tid för varje elev och arbetsron ökar. Barnen är intresserade och duktiga.

Måndag:
Studiedag: skolan stängd, fritidshemmet öppet.
Tisdag:
Studiedag: skolan stängd, fritidshemmet öppet.
Onsdag:
 Idrott: Röd grupp.
Bibban / gruppstärkande arbete blå gruppen.
Torsdag:
Bibban/ gruppstärkandearbete röda gruppen.
Fredag:
 Skolan börjar klockan 8:00 för alla. Blå gruppen samlas kl. 7:45 för att hinna klä om.
Idrott: Blå grupp
Klassråd.
Ord på vägen::”Lär dig att se tillvaron med dina barns ögon. För dem är allting nytt och fantastiskt.”
Vänliga hälsningar från oss i Åk 1


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar