Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 31 mars 2017

Förskoleklass vecka v.14


 

Veckobrev vecka 14

Hej på er där hemma. Den här veckan har vi fortsatt att prata om vårtecken, blommor och knoppar. Vi har även haft arbetspass i matematik och svenska. De flesta barn har nu spelat upp sin teater och flera barn är igång med att skriva egna sagor.

Nästa vecka drar vi igång med utvecklingssamtalen. Kom ihåg att skriva i lappen tillsammans med ditt barn och ta med den till samtalet. Första delen av samtalet är barnet med sedan pratar vi en stund själva.

På måndag den 3/4 kommer barnen att påbörja (förutom de barn som redan gått eller kommer att gå med sina föräldrar) hälsobesöken hos skolsköterskan. Där kommer de att få mäta sig, väga sig och kolla synen. Om det är någon avvikelse kommer skolsköterskan att höra av sig till er. Vi har flera besökstillfällen inbokade och det blir Månen som börjar, då Månen är klara tar Stjärnan vid och så avslutar vi med barnen på Solen.

På torsdag den 6/4 är det hörselkontroll. Det är Solen och de barn på Månen och Stjärnan som inte redan varit som kommer att gå. Vi följer med barnen. Om det är någon avvikelse hör skolsköterskan av sig till er.   

De flesta av barnen har nu haft med sig en petflaska och har fått göra en gräsgubbe av den. De barn som ännu ej fått med sig en petflaska får gärna ta med det på måndag, så de också kan få göra en gubbe.  

 

Veckans planering vecka 14

Måndag Hälsobesök Månen

              Arbetspass Svenska/Matematik

Tisdag Hälsobesök Månen (Stjärnan om Månen blir klara)
            Arbetspass 

Onsdag Arbetspass Svenska/Matematik

Torsdag Vi pratar om våren och vårtecken


Fredag Arbetspass.


Aktivitet på fritidshemmet den här veckan: arbete med smartboard och Ipad

Viktig information

• Meddela alltid om era barn inte kommer till förskoleklass/frita. 

• Kolla över era barns kläder. Än så länge är det lite för kallt att bara har tights/byxor utomhus. Vi önskar att alla har utebyxor. 
                                                                     Trevlig helg


                                                      Personalen på Kvartersgården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar