Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 17 mars 2017

Veckobrev år 3.

Hej!

Äntligen kommer lite vårkänslor fram! Det märks både på elever och lärare.
Från och med onsdag nästa vecka börjar vi med nationella prov perioden. Vi önskar att tandläkarbesök och dylikt inte bokas in under skoltid. Inom matematiken har vi börjat arbeta med den nya boken. I Svenska närmar vi oss slutet av boken.

Läxor

·        3K och 3H har läsläxa och matteläxa till på tisdag.
·        3C och 3M har läsläxa och matteläxa till på fredag.

      OBSERVERA nästa vecka ska läxorna inte lämnas in, läxorna ska lämnas in vecka 13.

Idrott
Vi arbetar vidare med grovmotoriska grundformer i samspel med lekar och styrketräning. Vi strävar efter elevernas allsidiga rörelseförmåga och att de ska känna rörelseglädje genom roliga aktiviteter och idrotter.
Längans fritidshem
Under Mars månad kommer vi på fritidshemmet inrikta oss på natur och samhälle samt estetiska uttrycksformer. Vi kommer införa en slags poängjakt för elever, där de övar på ansvarstagande på fritidshemmet. Eleverna får om de vill utföra uppdrag som handlar om att städa, vattna blommor, skaffa nya vänner eller hålla ordning och reda på fritidshemmet för att sedan bli tilldelade olika poäng beroende på aktivitet.

Vi kommer även erbjuda de elever som vill att plantera växter och grönsaker på fritidshemmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar