Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

måndag 3 april 2017

5B Veckobrevet v 14

Solen skiner över Enebyparkskolans gård och man riktigt ser hur knopparna på träden växer. Utvecklingssamtalen är i gång och fortsätter efter påsklovet.

Vi har påbörjat ett nytt avsnitt i matematiken som handlar om tal i decimalform och eleverna jobbar på riktigt bra.

I svenska satsar vi mycket på läsning just nu och vi kommer också att arbeta med hur man skriver en insändare under veckan. En del elever har hunnit avsluta sitt arbete med ”Huset” boken och när man är klar får man gärna ta med boken hem och visa för er föräldrar.

På grupptimmen i engelska fick eleverna arbeta med Happy’s” webb sida. 
De flesta elever har fotat av sina inloggningsuppgifter så de även kan arbeta hemifrån. Om man vill lyssna på texten så går man in under rubriken ”Happy sounds” och klickar sedan på det avsnittet man vill lyssna på. I fredags fick eleverna träna sin läsförståelse i engelska på ett gammalt nationellt prov för att de skall få en förförståelse för hur proven är upplagda.

Club 10-12 meddelar att Cluben är stängd under skolans planeringsdagar den 19-20 juni. Cluben är också stängd vecka 28-31.

Veckans läxor

Ma                            Läxhäftet läxa 9. Inlämning som vanligt senast torsdag.

Eng                           Läs och översätt texten på s 62-63 i textbook. Veckans glosor är alla glosor på s 62.

Nästa vecka är det påsklov så vi vill redan nu passa på att önska alla elever och föräldrar en riktigt glad påsk!


Hälsningar Birgitta Richard och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar