Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 21 april 2017

5B Veckobrevet v 17

Det var kul att komma igång med arbetet igen efter påsklovet. I religion har vi börjat läsa om judendomen. I onsdags em var jag på min SoL(språk och lärande)utbildning och fick inspiration till ett nytt arbetssätt som vi använde när vi tittade på en film som visade att kristendomen, judendomen och islam har likheter. Eleverna fick titta på filmen en gång. Nästa dag tittade vi på filmen igen och när jag pausade filmen fick eleverna parvis skriva ner stödord på datorn. Vi printade sedan ut stödorden som underlag för den sammanfattade texten av filmen som eleverna fick göra parvis. Vi avslutade med att titta på texterna tillsammans på SMART boarden och jag gav lärarrespons på texterna. Jag tyckte det var ett väldigt bra arbetssätt och många elever uttryckte samma sak.

På musiken har nu alla grupper redovisat sin kompositör. Det gick jättebra för alla grupper.

Nästa vecka kommer vi att åka till Stadsbiblioteket igen. Den här gången står det ”Skrivarverkstad” på programmet. De som kan får gärna vara på skolan kl 8.10 så vi kan checka av frånvaron så vi kan ta oss till spårvagnen direkt kl 8.20.

Tisdagen den 2/5 kommer vi att åka till Cnema för att titta på filmen ”Mikro och Gasolin”.

På torsdag den 4/5 är det äntligen dags att åka till Kolmårdens djurpark för att delta i aktiviteten” Sveriges häftigaste klassrum”. Vi kommer att förarbeta vårt besök i klassrummet så att eleverna lär sig så mycket som möjligt när vi är i djurparken. Det kommer att bli en lång skoldag. Eleverna börjar skoldagen som vanligt kl 8.20 i klassrummet. Vi kommer att åka buss 433 från Sandbyhovsviadukten kl 9.24. I djurparken kommer vi att ha ett program med olika stationer. Vi avslutar dagen med att ta bussen hem och anländer Sandbyhovsviadukten kl 16.20. Vi går sedan gemensamt upp till skolan. De som bor på vägen upp till skolan kan ”droppa av” bara man säger hej då! De föräldrar som vill hämta sina barn vid busshållplatsen är naturligtvis välkomna att göra det. Eleverna får ta med sig egen mat och dryck den här dagen. Det finns ingenting att köpa i djurparken alla affärer och matställen är stängda.

Club 10-12 kommer att vara stängd när vi har planeringsdagar den 19/6, 20/6 och den 16/8.

Veckans läxor

Ma            Läxa 11 i läxhäftet.

Eng           Läs och översätt s 64-66. Den här veckan får du en skrivuppgift i engelska läxa. Du skall skriva på engelska om ett fint minne som du har. Använd rubriken My best memory           ta gärna idéer och tips från boken.


Hälsningar Birgitta Richard och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar