Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 28 april 2017

6C veckobrev

Hej

Eleverna har tränat massor på att skriva engelska på bland annat dator. Det är en fröjd att vara i klassrummet när eleverna har suttit med varsin dator och varit jättefokuserade på att skriva sina engelska berättelser. 

På torsdagar arbetar klassen med Science Project hos Johan. Eleverna har 2 lektioner lektioner kvar och  torsdagen den 18 maj ska man vara redo och redovisa. 

I historia har vi läst klart om Frihetstiden och börjat med Gustavianska tiden. 

Eleverna arbetar mycket med eget arbeta i de olika ämnena och arbetar vidare i sina arbetsböcker. 

En del elever har böcker hemma som behöver tas med till skolan snarast! Svårt att arbeta i skolan om materialet är hemma. 

Fredagen den 19 maj kommer eleverna få veta sina klasser inför högstadiet. Onsdagen den 24 maj är det barnbytardag och eleverna kommer hälsa på sin nya klass och mentorer. Ska man byta till en annan skola tipsar vi om att hälsa på den denna dag. Om inte följer man med klassen till Enebyskolan denna dag. 


I onsdags gjorde eleverna sitt idrottsprov och de fick veta resultatet och ta med sig hem proven på eftermiddagen. Eleverna fick även veta sitt resultat på fysikprovet ljud och ljus.

Nästa vecka är de sista nationella proven och ämnet är engelska. Proven är på onsdag och fredag. Eleverna får gärna ta med sig macka, frukt och något att dricka om man känner att man vill ha extra energi.

Nu på torsdag ska hela Enebypark springa vårjoggen! Vi gör detta för att uppmärksamma hur viktigt det är med fysiskt aktivitet i livet. Varje chans man får ska man försöka att röra på sig och leka så mycket som det går. Eleverna kommer springa det så kallade Enebyvarvet som är ca 1km långt. Eleverna kommer att samlas på kullen för gemensam uppvärmning för att sedan klassvis bli kallade till startlinjen. Enebyvarvet kommer att vara markerat hela vägen runt och lärare kommer att cirkulera runt varvet. Efter loppet kommer det erbjudas banan och vatten. Vi rekommenderar att eleverna tar med sig egen vattenflaska. Eleverna får givetvis byta om, om de så önskar men tyvärr är det svårt att få plats i idrottshallen för att duscha. Vårjoggen kommer att avslutas på kullen.Läxa
Hemkunskapsgruppen teoriprov den 2/5. 

Jobba i third step (om man vill inför Nationella proven i engelska)


Kom ihåg - vecka 18
Mån  Lediga
Tis     
Ons   Idrott, NP Eng
Tor   Vårjogg
Fre    NP Eng17 maj skolresa för åk 6
24 maj barnbytardag, eleverna besöker högstadiet
8 juni kl 16-17 drop in för att se nationella proven i klassrumet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar