Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 28 april 2017

Veckobrev åk 1 v. 18


Vecka 18                                                                               


Hej Därhemma! 


Just nu skiner solen, men det kan både regna, hagla och snöa på en dag. Vi hoppas verkligen att våren kommer på måndag 1 maj!


Från och med v. 19 kommer idrotten att hållas utomhus. Men om det är väldigt dåligt väder kommer idrotten att vara inomhus. Därför kan det vara bra att ha med sig både inne och utomhusskor.  

Vårjoggen 2017
På torsdag den 4/5 ska hela Enebypark springa Vårjoggen! Vi gör detta för att uppmärksamma hur viktigt det är med fysiskt aktivitet i livet. Varje chans man får ska man försöka att röra på sig och leka så mycket som det går.
Eleverna kommer springa det så kallade Enebyvarvet som är ca 1km långt. Eleverna kommer att samlas på kullen för gemensam uppvärmning för att sedan klassvis bli kallade till startlinjen. Enebyvarvet kommer att vara markerat hela vägen runt och lärare kommer att cirkulera runt varvet. Efter loppet kommer det erbjudas banan och vatten. Vi rekommenderar att eleverna tar med sig egen vattenflaska. Eleverna får givetvis byta om, om de så önskar men tyvärr är det svårt att få plats i idrottshallen för att duscha.
Vårjoggen kommer att avslutas på kullen.
     


Det händer tyvärr fortfarande att det försvinner frukt. De som vill kan få lägga sin frukt i en skål på diskbänken. Frukten måste då ligga i en påse eller i burk med namn på. Vi låser alltid klassrummen när vi inte är där (under skoltid).


 

Barnen har lärt sig att källsortera. På fredag den 5/5 kommer barnen att plocka skräp på skolgården. Vi har fått material från kommunen med plastpåsar och handskar.

 

Fritidshemmet påminner om att lovlapparna måste lämnas in.

                    Måndag:
 
1 maj- skolan och fritidshemmet stängt
Tisdag:
Musik
Läsläxa Stinas grupp
Onsdag:
 Idrott: Röd grupp.
Biblioteket
Torsdag
Vårjoggen
Läsläxa Saras grupp.
Biblioteket
Fredag:
 Skolan börjar klockan 8:00 för alla.
Idrott: Blå grupp, samling senast 7:45 på skolgården
Håll Sverige rent
Klassråd

“Ord på vägen: ”Det spelar ingen roll hur långsamt det går, så länge du inte stannar”

Vänliga hälsningar från oss i Åk 1

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar