Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

måndag 15 maj 2017

5B Veckobrevet v 20

Det är så fint att titta ut genom fönstret och se att våren är härJ. Nu återstår det inte så många arbetsdagar innan det är dags för sommarlov.

Vi jobbar vidare och kommer att avsluta arbetet i historia för det här läsåret genom att arbeta med den Karolinskatiden(andra hälften av 1600-t). Vi fick lite extra SO- tid idag eftersom Ida var sjuk så NO:n blev inställd.

I matematik skal vi avsluta arbetet genom att arbeta med arbetsområdet geometri.

Den här veckan blir det engelska i läxa. Eleverna skall läsa och översätt s 72 i ”Happy”. Glosorna är frivillig läxa den här veckan. Obligatorisk läxa är att skriva en text på engelska som handlar om en idol, en person man beundrar eller ett djur som man är väldigt förtjust i. Det viktigaste är att man tränar på att skriva på engelska. Alla gör så gott de kan hemma.


En liten vädjan till er är att ni tittar efter därhemma om ni har några läroböcker som tillhör skolan och inte tillhör ert eget barn. Det saknas ett par ”Happy” böcker och det vore toppen om de kom tillrätta.

Hälsningar Birgitta Richard och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar