Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

torsdag 31 augusti 2017

Veckobrev för åk 5 v.36

Veckobrev v.36

Hejsan!

Nu har förkylningar fått grepp om Enebypark. Flertalet av personalen och eleverna har insjuknat. Vi får hoppas att de kommande höstliga vindarna blåser bort ”baskiluskerna”.

Nytt för eleverna är att vi har arrangerade rastlekar för åk 1-6 eleverna under lunchrasterna med fritidspedagoger som ansvariga ledare. Vi har gått igenom regler som gäller när man deltar i lekarna. Under vecka 35 erbjöds följande lekar: Under hökens vingar kom, Dunken, långhopprep och Hemlig stig.

I matematiken har vi repeterat de fyra räknesätten vad gäller terminologin (term-term=differens osv), subtraktionsuppställning med växling och multiplikationsuppställning med minnessiffra. Från och med vecka 36 kommer eleverna att få i matteläxa att göra klart matteplaneringen. Vi kommer att börja räkna med stora tal; tiotusen- och hundratusental. I slutet av denna vecka ska eleverna vara klara med sidorna:8-12. Blir man inte klar får man det som hemuppgift alternativt gå på ”Jobba ikapp med Kinna” på tisdagar och torsdagar kl: 15.15-16.15 i grupprummet intill 5 B:s klassrum.

En påminnelse om att kickar som eleverna tar med sig till skolan måste förvaras utomhus! Vi har inte möjlighet att förvara kickarna på skolan!

Viktiga datum! Föräldramöte onsdag den 6/9 kl: 17.30-18.30 för mellan
Stadium Arena torsdag den 7/9 för en heldag med friidrott.

Måndag: Ni som ännu inte har lämnat in elevregister + lappen om samtycke av publicering av foto måste göra detta snarast!
Tisdag: Idrott för båda klasserna. Jobba-i-kapp med Kinna kl:15.15-16.15
Onsdag: Idrott 5 B. Föräldramöte kl:17.30-18.30. Välkomna!
Torsdag: Stadium Arena heldag (Medtag ombyte (inneskor, idrottskläder + matsäck/vattenflaska. Mer info i början på nästa vecka!). Svenska läxa. Jobba-i-kapp med Kinna kl:15.15-16.15
Fredag: EngelskaläxaLäxa i engelska till fredag v.36
Lär dig följande glosor (kunna förstå, uttala och stava). På fredag ska du kunna skriva meningar om några av orden (på engelska). Läs även igenom texten på sid 8 i textboken ”Match the kitchen”. Öva på att läsa med flyt. Eleverna kommer att få läsa texten (dialog) två och två för varandra.

1.both =båda 2.match=para ihop 3.tidy=välstädad
4.fridge=kylskåp 5.jug=tillbringare 6.bowl=skål
7.brush=pensel 8.sink=diskho 9.loud=högljudd 10.drawing=teckning 11.wall=vägg 12.jar=burk

MVH/ Anita, Robin, Jonas, Carola, Nina, Tarja, Kinna & Lena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar