Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 8 september 2017

6B Veckobrevet v 37

Vi har haft en bra arbetsvecka och det kändes extra roligt att börja arbeta med vårt nya läromedel i svenska som heter ”Fånga förmågan”. Vårt första arbetsområde är ”samtala och presentera”. Eleverna kommer att få samtala i grupp om olika ämnen. De skall också förbereda och träna på en presentation som de skall genomföra enskilt eller i par inför klassen. Vi har gått igenom vad man kan tänka på och i klassrummet hänger också en affisch med lite tips på vad man skall tänka på när man samtalar och presenterar.

Vi hade en toppendag på Stadium arena och klassen fick beröm på vårt teammöte för att de var fina förebilder för de yngre eleverna.

Det var roligt att träffa er föräldrar på föräldramötet. Richard har skrivit mötesanteckningar så ni som inte kunde vara med på mötet kommer att kunna ta del av informationen som gavs. Vi delade också ut Enebyparkfoldern. Ni som inte kunde deltaga fick en folder hemskickat med ditt barn i fredags. Astas pappa Johan kommer att var klassens representant i Enebyparkrådet.

På tisdag den 12/9 kommer skolfotografen hit och fotograferar klassen.
Jag har tidigare informerat om skolans blogg (enebypark.blogspot.se) och att alla veckobrev läggs ut där. Det går att prenumerera på 6B:s inlägg. På Enebyparks blogg finns en länk i vänstra spalten där som heter ”information till föräldrar” för den som vill läsa mera.

Vi har ansökt om ”Skapande skola ” pengar även detta läsår och fått det beviljat. Vi kommer att samarbeta med Mediateket på Cnema i ett filmprojekt. På torsdag den 14/9 kommer vi att få en introduktion av projektet i klassrummet.

Veckans läxor
Ma            Läxa 2 i läxhäftet sista inlämningsdag torsdag

Eng          Läs och översätt texten I “Happy” s 8. Läs på förprickade glosor eller alla glosor om du vill.

                 
                 Hälsningar Birgitta Richard och Hampus   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar