Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

torsdag 14 september 2017

6B Veckobrevet v 38

Den här veckan har i kommit igång med rastpolarverksamheten. Kul att så många i klassen vill vara rastpolare. Det är väldigt uppskattat bland de yngre eleverna att sexorna leker med dem.

Ett trevligt inslag den här veckan var att klassen fick besök av Christian från Mediateket. Vi fick en introduktion till klassens filmprojekt. Klassen fick en teorilektion om vad film är och hur man går till väga när man filmar. Vi gjorde också en provfilmning som klassen skall få se när Christian besöker oss igen på torsdag. Klassen fick också ge förslag på manus och det blev genren ”skräckfilm” med inslag av komedi. Eleverna fick också välja vilken roll de vill ha i filmen, filmare, ljudtekniker, scripta, sminkös, statist eller skådespelare.

I SO har vi fortsatt vårt arbete med ”Lag och rätt”. I svenska har vi arbetat med samtal och diskuterat olika frågor. Eleverna har också kommit igång med sin presentationsuppgift. Vi lottade ut vilka länder i Europa som skall presenteras.På bilden har vi inspirerats av den spanske konstnären Joan Miro och också gjort egendesignade tapetmönster.

Veckans läxor

Ma            Läxa 3 i läxhäftet. 
                 Inlämning senast torsdag!!

Eng           Läs och översätt texten på s 14-15  ”Superheroes”. Läs på  veckans glosor.


Hälsningar Birgitta Richard och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar