Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 8 september 2017

Veckobrev åk 2 v.37


Hej därhemma!

Vi tycker att det var trevligt att träffa er föräldrar på föräldramötet. Det blev mycket information på kort tid, men mycket av den informationen står i Enebyparkfoldern. Ni som inte hade möjlighet att komma på föräldramötet har vi skickat hem Enebyparkfoldern samt anteckningar från mötet med era barn.

I veckan introducerade vi matteprojektet för eleverna. De fick se en instruktionsfilm och de fick prova att räkna i ett exempelhäfte. Eleverna tycker att det var spännande men lite svårt, såhär första gången. För att forskarna ska kunna använda elevernas resultat behöver de vårdnadshavarens underskrift. Vi skickade hem en svarstalong om detta idag.
Eleverna har även fått ut en lapp om läxhjälp. Fyll i och lämna in.

Veckan som har varit

Den här veckan har vi fortsatt att repetera ental, tiotal och hundrarutan. Samt arbetat färdigt i gamla matteboken. I svenskan har eleverna arbetat vidare med att skriva meningar och övat på att göra mellanrum mellan orden. På SO-lektionerna har vi fortsatt med kompissamtal. Lekt ”heta stolen” och skrivit klassregler. På NO-lektionerna och engelskan får eleverna lära sig olika kroppsdelar.
Idag, fredag, har barnen fått sin första läsläxa i Diamantjakten. De ska läsa kapitel 1 flera gånger under veckan för att få ett bättre läsflyt. Skriv gärna en kommentar hur det har gått och om boken var på fel nivå. Det är viktigt att inte läsa vidare i boken, även om man är nyfiken, då vi i skolan arbetar med att förutspå vad nästa kapitel ska handla om mm. Är man mer lässugen får man gärna läsa en annan bok istället.


Veckan som kommer

Måndag
 
Tisdag
 
Onsdag
Bild, Skolfotografering
Torsdag
Musik, bild, läsläxan lämnas in
Fredag
Idrott

 

Från och med måndag (11/9) och fyra veckor framåt, kommer vi att ha två studenter hos oss i tvåan. De heter Elin och Petra och kommer främst att vara på fritidshemmet men även några lektioner under skoltid.
Trevlig helg önskar åk 2

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar