Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 15 september 2017

Veckobrev årskurs 1, V. 38

Veckobrev v. 38

Hej på er!
Den här veckan har vi tagit skolfoto och vi hoppas att alla fastnade på bild J

Vi har nu lyssnat på den första läsläxan och era barn var så stolta över att de kunde läsa den inövade texten. Till på måndag 18/11 ska eleverna ha läst kap.2 ”Momman”, samt ha gjort uppgifterna i läxboken till samma kapitel. Som vi skrev förra veckan så är det bra eleverna läser läsläxan minst tre gånger.

Under v.37 har vi arbetat med bokstaven Mm. Vi läser, skriver, ritar och arbetar med uppgifter tillsammans på Smart Boarden. I matematiken har vi arbetat med addition i talområdet 0-5 och dubbelt-hälften. I so:n arbetar vi vidare med trivselregler, klassråd/elevråd och trafiken. I no:n arbetar vi med årstiden hösten.

Vi vill påminna om att skicka med era barn kläder efter väder då vi är ute och leker på rasterna oavsett väder.

Den här helgen 16-17 september är det internationella lushelgen. Så vi uppmuntrar er att kamma igenom era barns hår för att förhindra spridningen av löss.

Längans fritidshem
I veckan har vi varit haft olika aktiviteter, vi har varit och lekt på kvartersgården samt haft lekar med Katrin på kullen. Vi har även haft ett frita-råd där eleverna fick komma med idéer om vad vi ska hitta på och köpa på fritidshemmet. 
Lovlappen om studiedagarna 5-6 oktober skulle varit inne den 15/9. Vi ber er att lämna in lappen så fort som möjligt. Ifall ni inte hittar lappen får ni gärna be om en ny.

Det här är sista veckan vi kommer att skicka hem veckobrevet i pappersform. 
Från och med nästa vecka får ni läsa veckobrevet på bloggen i stället. Har ni några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er till någon av oss J.
Trevlig helg önskar Längan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar