Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 15 september 2017

Veckorbrev åk 2 v. 38


Hej därhemma!

I onsdags hade vi skolfotografering. Eleverna var jätteduktiga och hade stort tålamod.

Nästa vecka på måndag den 18/9 kommer eleverna att få testa på Dansmatte. Ett skapandeskolaprojekt, där eleverna lär sig matte med hela kroppen.

Nu går det löss i Paviljongen, var noga med att luskamma era barn.

Den 15-17 september är det avlusningsdagar i kommunen.

På fredagar när eleverna har idrott vore det bra om ni packar idrottskläderna och handduken i en separat plastpåse eller gympapåse. Eleverna får hem läsläxan på fredagen och då är det tråkigt om läseboken blir blöt.

 Veckan som har varit

Matte: Nu har eleverna kommit igång i den nya matteboken. Vi har börjat med repetition av addition och subtraktion. Vi är även i full gång med matteprojektet. Eleverna är tålmodiga och duktiga och gör sitt bästa.

Svenska: Igår fick eleverna läsa sin läsläxa för en kompis eller en vuxen. Det var roligt att höra dem läsa med stort självförtroende och bra läsflyt, det märks att ni övar hemma. I den gula boken har ni fått en kommentar om hur det gick att läsa i skolan. Nu har äntligen våra arbetsböcker kommit, så eleverna har hunnit arbeta några sidor.

NO: Fortsatt arbete om kroppen. Eleverna visar stort intresse och är nyfikna på vår kropp och hur den fungerar.

SO: Vi har fortsatt arbetet med kompissamtal.

Engelska: Eleverna har gjort roliga kroppar. De har klippt ut olika kroppsdelar ur tidningar och klistrat på ett papper.

 
Veckan som kommer

Måndag
Dansmatte
Tisdag
 
Onsdag
Bild
Torsdag
Musik, bild, läsläxan lämnas in
Fredag
Idrott

 
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar