Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 10 november 2017

Åk 2 veckobrev v. 46

Hej därhemma!
Nästa vecka är det barnboksvecka och nationella läsdagen! Det kommer vi bland annat att uppmärksamma genom att gå en tipspromenad tillsammans med årskurs 3, som kommer att handla om barnböcker.
  • Nu har utvecklingssamtalen kommit igång. Viktigt att meddela om ni behöver ändra tid eller om ni får förhinder.
  • Nu går det löss igen på nedre paviljongen. Var extra noga med att kolla era barn och luskamma dem.
  • Snart startar vår period med simskola. Onsdag v. 47 börjar ugglorna med simning och går fem onsdagar. Skoldagen börjar som vanligt kl. 8.20. Ugglorna kommer att gå till spårvagnen ca 9.00 och kommer tillbaka till skolan ca 12.00 och äter då lunch i matsalen. Eleverna behöver ha med sig badkläder och handduk. Rebecca, Amanda och Mattias kommer att följa med simgruppen. Sara, Johanna och Ilena kommer att jobba med rävarna i skolan. Efter fem gånger är det rävarnas tur att gå på simskola.

Veckan som har varit:
Matte: Eleverna har börjat att räkna med hela tiotal och addition med tiotalsövergång. Samt gjort skolverkets bedömningsstöd i matematik.
Svenska: Vi har arbetat med vokaler och läsförståelse. Vi har även varit på biblioteket och lånat böcker som vi läst tyst i.
Engelska: Eleverna har sett ett avsnitt av Pic a Colour som handlade om mat, samt spelat memory med engelska mat-ord.
SO: På SO-lektionen i veckan har eleverna övat på att samarbeta genom att rita gemensamma kartor.
NO: Hjärtat, blodet och lungorna

Veckan som kommer
Måndag: Promenad
Tisdag: Tipspromenad med årskurs 3.
             Läxhjälp
Onsdag: Grön grupp har bild
Torsdag: Läsläxan lämnas in. Musik och bildlektion.
Fredag: Idrott

Till nästa torsdag är det läsläxa i Diamantjakten som vanligt. Vad roligt det var att se att så många barn har läst under lovet. Kolla en extra gång i läseboken så finns det kanske en "överraskning" för de som har läst under lovet.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar