Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 10 november 2017

Veckobrev V.46, årskurs 1
Veckomeddelande v.45

Hejsan!
Nu är vi igång igen efter läslovet och det var så roligt att träffa alla igen!
Den här veckan har vi börjat med ett nytt kapitel i vår matematikbok, Trollfesten. Vi tränar på att upprepa mönster, talraden 1 till 12, addition i talområdet 0 till 10 med +1, +2, +0 dubbelt och störst först samt klockans hela timmar.

I svenskan har vi arbetat med veckans bokstav, Nn. Vi har även arbetat med ordbilden HAR/har samt skrivit meningar om våra favoritfrukter.

På tekniken har vi pratat om plåstrets historia och uppkomst. I so:n fortsätter vi att titta på filmer från serien ”Vara vänner” och pratar om hur man är en bra kompis. 

Vi arbetar även med arbetsområdet ”Familjen” där vi just nu pratar om hur det kunde vara att vara barn i en familj för 100 år sedan.
I no:n arbetar vi med vattnets olika former samt vattnets kretslopp. Fråga gärna era barn om det J

Det blir kallare och kallare ute på raster, så se till att era barn har kläder efter väder samt ett ombyte här i skolan/på fritids.

Vi är nu i full gång med utvecklingssamtalen och det är viktigt att ni meddelar oss om ni har svårt att komma på den tid ni har fått. Det är även bra för oss att veta om ni har bytt tid med någon annan så att vi har möjlighet att förbereda rätt samtal.


 Längans fritidshem
Vi kommer under vecka 46 att ha så kallade kompissamtal med eleverna. Detta för att uppmuntra och förklara hur eleverna ska vara emot kompisar och emot oss vuxna. 
Onsdagen den 15e kommer vi att skänka alla kläder som ligger i "upphittade kläder lådan" som ligger utanför Tigern. Vi uppmanar föräldrar att gå genom längan och titta i alla kapprummen om ni hittar några kläder som tillhör era barn.

Vi önskar er alla en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar