Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 8 december 2017

6B Veckobrevet v 50

Tänk vad en termin går fort. Snart är julen här och eleverna får ett välförtjänt lovJ. Sen är det bara en termin kvar tillsammans innan eleverna är flygfärdiga för högstadiet. Vi har haft fullt upp med nationella prov i matematik under veckan men nu är den muntliga provdelen snart avklarad. 

Den 6 och 8 februari är det dags för de skriftliga nationella proven i svenska. Den 10 och 12 april blir det prov i matematik och avslutningsvis den 2 och 4maj är det prov i engelska. Vi vill gärna att eleverna finns på plats i skolan när de nationella proven skall göras så undvik att ta ledigt dåJ.

På tisdag den 12/4 skall vi titta på femmornas ”lussetåg” på Cluben. Det skall bli kul.

På fredag den 15/12 kommer Björn hit igen från Linköpings universitet för att genomföra årets enkät med de elever som tidigare deltagit i forskningsprojektet som handlar om mobbing och som genomförs under en femårsperiod.

På skolan får vi mycket reklam från ”Fritidsbanken” som ligger i Klockaretorpet. Där finns möjlighet att låna sport/fritidsutrustning i fjorton dagar. Gå gärna in på deras hemsida https://www.fritidsbanken.se/ och titta.

Om du vill skänka vinster till klassens julklappslotteri är sista inlämningsdag på fredag den 15/12.

Vi har fått in en hel anmälningar till att vara ”goa” korvgubbar på julmarknaden. Jag och min kollega Annika kommer att ansvara för den kokta korven. Kim och Kristoffer ansvarar för den grillade korven och Hampus tar hand om julklappslotteriet.  Barnen kommer att samlas 16.45 på Längans skolgård och avslutningen börjar kl 17.00. 17.30-18.30 är det julmarknad men om någon vill köpa en korv innan går det bra så vi skall se till att korven är färdig kokad/grillad kl 17.

Pengarna som vi får in på julmarknaden går till treornas och sexornas skolresor.

Schema för korvgubbar.

16.30-17 Klasse hjälper till att koka korv.
17.30-18 Kokt korv: Richard Linda Patrik
                 Grillade korv: Krille
18-18.30 Kokt korv: Fredrik Camilla Jenny
                 Grillad korv: Thomas
Torleihf är reserv om någon blir sjuk.

Veckans läxa blir att göra läxa 11 och 12 i läxhäftet. Om man vill öva lite extra på matematiken så finns det en bra web sida som vi tittat på i skolan den här veckan https://www.kimsmatematik.com/ Gå gärna in och öva J.
        

                     Hälsningar Birgitta Hampus och Richard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar