Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 1 december 2017

Veckobrev v48 för åk 5

Veckobrev v.49

Vi övar för fullt inför lucia. Nästa vecka bla på fredag ska vi öva hela förmiddagen.

I matematiken har vi påbörjat avsnittet vikt och volym. Vi är i sluttampen i arbetet med människokroppen i biologin. Denna vecka har vi pratat om stress och att äta ”rätt”. I samband med detta har vi tittat på film; Maten och livet – en film om att äta rätt, ritat och pratat om tallriksmodellen. Vi kommer att ha ett prov efter genomförd kurs. Provet blir antagligen efter lovet, då en del av undervisningstiden går till att öva inför luciaframträdandena.

Klasserna har fått en varsin julkalender – Snällhetskalendern, som enheten har köpt in till samtliga klasser. Det är föreningen Friends som står bakom kalendern. Friends jobbar med att utbilda pedagoger och elever i ämnet mobbning. Bakom varje kalenderlucka gömmer sig en god gärning som barnen ska uppmuntras till att göra. I lucka 1 (1/12) stod det att vi skulle hälsa på någon som vi möter med ett hej idag och göra någon glad på det viset. Hej!

Måndag:
Tisdag: Idrott för båda klasserna. Jobba-i-kapp med Kinna kl:15.15-16.15
Onsdag: Idrott 5 B.
Torsdag: Idrott 5 A. Jobba-i-kapp med Kinna kl:15.15-16.15.
Fredag: Öva inför lucia hela fm i aulan/club 10-12. Eng. läxförhör. Prisutdelning-nobel/berättelsepristävlingen på club 10-12 kl10.

Veckans läxor v.48:
¤ I matematiken ska man ha gjort klart till och med sid 110.
¤ Engelska: Veckans text; A busy day resten av texten (sid 27) Läsa/översätta + glosorna på sid 27:
1.sandwich=smörgås 2.grandson=barnbarn 3.painting=tavla 4.painter=konstnär 5.say=säga 6.said=sa 7.enjoy=tycka om, uppskatta 8.though=fast, fastän 9.mean=mena 10. I didn´t do a thing=Jag gjorde ingenting!

Med vänlig hälsning
Anita, Robin, Jonas, Carola, Nina, Tarja & Kinna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar