Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 19 januari 2018

År 4 - vecka 4

Hej!

Äntligen har det blivit riktigt vinterväder. Förhoppningsvis får snön ligga kvar åtminstone över helgen!

Vi hoppas att det går bra för alla med inläsningen till biologiprovet som är på tisdag. Vi övar och repeterar även här i skolan.

Nästa vecka är det dags för mattediagnos och resten av veckan räknar man antingen kapitlets blå repetitionssidor eller röda sidor som är lite svårare.

Många elever tar bra ansvar för matten och tar hem boken och räknar i den. Tyvärr glömmer en del att ta med den tillbaka till skolan ibland. Det är jättebra om ni föräldrar kan hjälpa era barn och påminna dem så att boken kommer med tillbaka.


Länkar

Vår engelskbok går att läsa via nätet.
Man går då in på https://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-4/#  Där finns även något som heter Glosmaskinen. Den är väldigt bra om man vill öva på glosorna digitalt eftersom man skriver in det ord man tror är rätt och då rättar datorn direkt.

Det finns även länkar till andra böcker vi arbetar med via https://webbapp.liber.se/


Öppet hus

Precis som tidigare år har vi Öppet hus här på Enebypark tisdag, onsdag och torsdag i vecka 5.  Det innebär att alla föräldrar är välkomna att hälsa på under lektionerna. Man behöver inte anmäla om man kommer eller inte och man bestämmer själv hur många lektioner man vill vara med. Även far –och morföräldrar, bonusföräldrar eller andra släktingar är välkomna!


Skridskor 25 januari

I början av veckan skickade vi hem information om skridskodagen. Vi hoppas att alla har sett den. Om man inte har skridskor och inte hittar någon att låna av kan man gå in på fritidsbanken.se där man kan låna fritidsutrustning gratis.
Om du/ni ska hämta ert barn vid Himmelstalund eller om ert barn ska åka med någon annan förälder är det viktigt att ni fyller i och skickar med talongen från informationslappen till skolan. Eleverna brukar vara trötta efter flera timmars utomhusaktivitet, så de brukar vara glada över att få skjuts hem!


Samtalstider

Det börjar dra ihop sig för utvecklingssamtal. Alla har fått hem sina tider och vi ser fram emot att träffa er föräldrar!


Viktiga datum

·         25 januari – Skridskor på Himmelstalund för hela mellanstadiet. Kolla om ni har skridskor och hjälm (Eleverna kommer att sluta ca 13.30)
·         8 februari – Alla på snö: skidor i Yxbacken för alla fyror
·         1 mars – Idrottsdag för hela mellanstadiet
·         8 mars – Simprov för alla fyrorTrevlig helg önskar pedagogerna i år 4


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar