Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

måndag 15 januari 2018

Veckobrev årskurs 1


Hembrev åk 1

Nu är vårterminen 2018 igång och det var jättetrevligt att träffa alla elever igen.
Vi vill börja med att tacka för blommor och små julklappar i samband med julavslutningen – det värmde våra hjärtan.

Vi har från och med denna termin blivit fyra lärare i våra tre ettor. Amanda Wadström heter hon och kommer närmast från svenska skolan i Spanien.

Vi har haft en liten mjukstart denna första vecka men hunnit introducera bokstaven Ää och delat ut ny läsläxa. I matematiken har vi introducerat tiotalen mellan 0 – 100. 

Nästa vecka ska vi fortsätta med addition inom tiotalsområdet, förståelsen för sambandet att 3 + 3 = 6 och 30 + 30 = 60 samt tallinjen 0 – 100.

Nästa vecka händer följande;
Måndag – idrott för alla klasser. Alla elever börjar 08.00 då lektionen startar.     1 A ska vara på skolgården 07.50 för att gemensamt gå till idrotten och byta om. Läsläxan förhörs och ny delas ut. Nya läsläxan är kapitel 14
Tisdag – Ny bokstav introduceras Kk
Onsdag – Musik för alla klasser. Bild för 1 A
Torsdag – Bild för 1B och 1C
Fredag – Denna dag kommer alla ettor klassvis få delta i dansmatte. Denna aktivitet återkommer två gånger till under vårterminen. På dessa lektioner kombineras rörelse med matematik. Det är en utbildad danspedagog som kommer att genomföra dessa pass med eleverna. Är ni intresserade finns det mer att läsa om detta på nätet.

                                                                                  
Hälsningar Längans fritidshem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar