Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

torsdag 8 mars 2018

6B Veckobrevet v 11Vi hade en väldigt härlig dag på badhusetJ. Eleverna skötte sig utmärkt och alla som var med klarade både simprov och livräddningsprov. Jättekul!

Vi arbetar på lite extra med matematik i klassrummet inför de nationella proven. Vi repeterar och löser olika matematikuppgifter. Eleverna får arbeta på olika sätt dels med EPA modellen där man först tänker enskilt, sedan i par och sist diskuterar alla uppgiften i helklass. Eleverna har också arbetat med tidigare NP i matematik. Då har eleverna arbetat med att lösa uppgifterna tillsammans för det är ju viktigt att prata matematik också. Vi har också påbörjat ett nytt arbetsområde som handlar om ”Cirkeln”.

I religion läser vi om Buddhismen och i geografi har vi läst om bergskedjor i Europa och om det nya Europa som bildades både efter andra världskriget och i början av 90-talet.

Veckans läxor

Ma             Läxa 7 i läxhäftet.

Eng            Läs och översätt texten på s 56 i ”Good Stuff”. Läs på alla glosor förutom pieces of eight. Du som vill ha en mer utmanande text kan också läsa s 58-59 ”Pirates in Books and Movies”. Glöm inte att du kan lyssna på texten och träna på begreppen på Libers webbapp: https://webbapp.liber.se inga lösenord behövs!

Hälsningar Birgitta Richard och Hampus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar