Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 2 mars 2018

År 4 - vecka 10


Hej!

Nu är det fredag igen J

Igår hade vi en härlig dag då hela mellanstadiet var iväg på olika idrottsaktiviteter.


Simprov

På torsdag är det dags för alla fyror att göra simprov. De behöver badkläder, handduk, hänglås och duschgrejer. Eleverna brukar vara trötta efteråt så den som vill kan gärna ha med sig en frukt. 4C börjar 8.20 istället för 8.00. Alla andra har vanliga start – och sluttider. Idrotten är inställd för alla fyra klasserna.


Läxor och prov

Veckans mål i matte den här veckan var till och med sidan 11. Nästa veckas mål är till och med sidan 17.

Det är matteprov fredagen den 9/3. Det handlar främst om uppställning inom alla de fyra olika räknesätten. Inför provet ska man ha räknat repetitionssidorna till kapitel 7 och 10. Alla har dessutom fått ett häfte med ytterligare övningsuppgifter. Vi samlar inte in övningsmaterialet utan var och en övar på just de områden de behöver. 

I boken visar de två olika sätt att ställa upp. Ett sätt med vanlig traditionell uppställning där talen ställs under varandra. Det är bara det sättet de behöver kunna! Sättet med mellanled, där alla siffror står på samma rad behöver de inte kunna eftersom vi upplever att de flesta tycker att det är ett svårare och rörigare sätt att räkna.

Ett tips om ni håller på med matten hemma och blir osäker på uppställningarna är att söka efter genomgångar på Youtube. Sök till exempel på ”uppställning addition” så finns tydligt filmade genomgångar på några minuter styck.

Inga andra läxor nästa vecka.


Praoelever

Nästa vecka kommer det två praoelever som går i år 8. De kommer att vara i 4C och 4D.Viktiga datum

·         8 mars – Simprov för alla fyror (4C börjar 8.20)
·         9 mars – Matteprov
·         19-20 mars – studiedagar (Cluben är öppen)Trevlig helg önskar pedagogerna i år 4
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar