Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 16 mars 2018

År 4 - vecka 12

Hej!

Äntligen börjar det kännas som vår i luften!

Det är blött och slaskigt på skolgården. Många elever är blöta när de kommer in efter rasten så vi rekommenderar att de har med sig både överdragsbyxor och extra byxor och strumpor.


Läxor och prov

Vi har delat ut engelskglosor till nästa fredag. Glosorna finns även längst ner på det här brevet. Där finns också ett nytt tips på hur man enkelt kan träna glosorna via nätet.

Nästa vecka är det ju studiedag måndag och tisdag. De tre dagar som vi går i skolan jobbar vi vidare med klockan, att räkna ut tid och läsa tidtabeller. På fredagen kommer vi ha en klockdiagnos. Öva gärna på analoga klockan hemma med era barn, den är inte helt lätt!

I onsdags delade vi ut häften inför ett kemiprov. Provet kommer att vara nästa fredag, den 23 mars.


Simprovet

De elever som inte klarade simprovet har fått hem en lapp om det.


Skapande skola

Vi kommer att få ta del av ett projekt som heter Skapande skola. Det är en statlig satsning för att öka samverkan mellan det professionella kulturlivet och skolan.

Eleverna har fått pengar genom Skapande skola två gånger tidigare. I år 1 när de gjorde en teater och i år 2 när de fick ha dansmatte.
I år kommer alla fyror att få göra en film.


Majblommor

De elever som vill sälja Majblommor har tagit hem lappar om det. Ingen får sälja om inte vårdnadshavare har skrivit på. Sista dagen att lämna in var idag.Viktiga datum

·         19-20 mars – studiedagar (Cluben är öppen)
·         23 mars – Kemiprov
·         30 mars –  Långfredag, röd dag (skolan och Cluben har stängt)
·         Vecka 14 – Påsklov (Cluben öppen tisdag-fredag)Trevlig helg önskar pedagogerna i år 4


Glosor vecka 12.

Visit – Besöka
Month – Månad
Other – Andra
People – Folk, människor
Struggle – Kämpa
Teeth – Tänder
Collect – Samla
Suddenly – Plötsligt
Cut – Skärsår
Protect – Skydda
Elbow – Armbåge
Knee – Knä


Öva gärna på glosorna på


Eller gå in på Glosor.eu och sök på användarnamnet ”Enebyparkabcd” så kommer veckans glosor upp. Det går att öva på dator, surfplatta eller telefon. Ni kan öva på flera olika sätt. Ni behöver inte vara medlemmar.
Vill ni inte ha glosor i pappersform utan bara i digitalt? Hör då av er till respektive lärare så skriver vi inte ut papper till er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar