Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 2 mars 2018

Veckobrev årskurs 1


Åk 1 Hembrev v 9

Hej!
Nu är vi igång igen efter sportlovet och jobbar på för fullt med alla ämnen. Det har varit en kall vecka och vi alla har fått klä på oss ordentligt med varma kläder när vi varit ute.

Nästa vecka ska vi ha melodifestivalen “fest” med barnen. Vi kommer att titta på alla bidrag som gått vidare till final och sedan får alla rösta på det bidrag man vill ska vinna. Tanken är att det ska bli en rolig upplevelse där eleverna får på låtsas vara med och påverka en vinnare genom att rösta.  

Lördagen den 23 mars 20.30-21.30 är det Earth Hour. Vi kommer att uppmärksamma detta och prata om hur vi tillsammans kan rädda vår planet.  

Nästa vecka ser ut på följande sätt:
Måndag: Idrott. Ny läsläxa delas ut för kapitel 19.
Tisdag: Ny bokstav: Öö.
Onsdag: Musik för alla ettor.
Torsdag: Bild och mellofest.
Fredag: Vi lär oss om Earth Hour.

I mars månad ska vi arbeta med skapande och estetiska uttrycksformer, använda oss av digitala verktyg och hitta lugna ställen på fritidshemmet att vila och återhämta oss på.
Sportlovet var ett otroligt trevligt lov! Vi besökte Arbetetsmuseum, Vi har åkt hasaloppet tillsammans med de andra fritidshemmet och på torsdagen åkte vi buss och hälsade på alla djuren på Tropicariumet. Det sitter bilder utanför Tigern från utflykterna.
Välkomna att kika in och titta!
Trevlig helg önskar personalen på Längan!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar