Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 16 mars 2018

Veckobrev för åk 5 v.12

Veckobrev v.12

Även i år finns det intresse hos eleverna i åk 5 att sälja majblommor. Trevligt!

Nästa vecka blir det en kortvecka, då det är studiedagar måndag 19/3 och tisdagen 20/3. Även vecka 13 blir en kortare vecka, då eleverna är lediga på långfredagen innan de går på påsklov.

Denna vecka i matematiken har vi jobbat intensivt med de fyra räknesätten (additions- och subtraktions algoritmuppställning, samt divisions- och multiplikationsuppställning). Det är viktigt att eleverna känner en säkerhet inför detta (grundläggande matematik). Vi kämpar även vidare med multiplikationstabellerna, som vi känner att eleverna är osäkra på. Öva på detta där hemma ifall det finns en osäkerhet inom detta eller kom till ”arbeta-i-kapp-med–Kinna tisdagar och torsdagarkl:15.15-16.15.

Måndag: STUDIEDAG
Tisdag: STUDIEDAG
Onsdag: Idrott 5 B.
Torsdag: Jobba-i-kapp med Kinna kl:15.15-16.15.
Fredag: Engelska läxförhör. Verb tenses (de tre böjningsformerna tex. go, went, gone) på sid 70 i workbook. Eleverna ska kunna böja följande verb; walk=promenera (walked,walked), go=gå,resa (went, gone), see=se, få se, inse (saw, seen), lose=förlora (lost, lost) och talk=prata, tala (talked, talked).

Med vänlig hälsning
Anita, Robin, Jonas, Carola, Nina, Tarja & Kinna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar