Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 2 mars 2018

Veckobrev v. 10 för åk5

Veckobrev v.10

Brrr…! Vintern och kylan håller i sig. Viktigt med varma kläder då eleverna är ute på rasterna.

Den närmaste tiden är det mycket rörelse på schemat. Friluftsdag torsdagen den 1/3 och badhuset torsdagen den 8/3. Alla elever på mellan ska genomgå simprov. Respektive årskurs kommer att ha simprov under olika tider under dagen. Vi samlas i klassrummet kl:8.20 som vanligt. Vi kommer att äta lunch på badhuset. Skolan bjuder på pastasallad och dryck, som vi tar med oss från skolan. Medtag badkläder, handduk, lås till skåp (kan även delas med en kompis) och gärna en vattenflaska. De som vill får ta med sig egen matsäck (ej snacks, godis och energidryck). Vi beräknas att vara tillbaka ca kl:13.30 och då får eleverna sluta för dagen.

I matematiken jobbar vi med bråk. I slutet av vecka 10 bör eleverna ha gjort klart diagnos 7 (enligt veckans matteplanering). Känner man att man behöver jobba ikapp eller behöver extra hjälp i matten, gå till ”Jobba i kapp med Kinna”.

Idag fredagen den 2/3 kommer eleverna få hem en lapp om språkval inför åk 6. Vi har informerat eleverna om de olika språkvalen. Lappen ska vara tillbaka senast den 15/3.
Läs mer om detta på skolverkets hemsida:
https://www.skolverket.se/skolutveckling/studie-och-yrkesvagledning/val-och-vagledning/syv-grundskola/sprakval-1.209878

Måndag:
Tisdag: Idrott för båda klasserna. Jobba-i-kapp med Kinna kl:15.15-16.15.
Onsdag: Idrott 5 B.
Torsdag: Badhuset. (se info ovan) Jobba-i-kapp med Kinna kl:15.15-16.15.
Fredag: Engelska läxförhör. Läs texten+översätt+ glosorna; textboken:54 (”New York – What a wonderful town”).
Med vänlig hälsning
Anita, Robin, Jonas, Carola, Nina, Tarja & Kinna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar