Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 13 april 2018

Åk 2 veckobrev v. 16

Hej!
Äntligen är det härlig vårvädret här! Nästa vecka på tisdag den 17/4 är det dags för vaccination.

Från och med fredag 20/4 kommer eleverna att köra igång med idrott utomhus. Det kommer att bli friidrott, löpning, orientering, lek, friluftsliv samt diverse sporter som lämpar sig bäst utomhus. Obs, Ta med både utegympaskor OCH innegympaskor, om det blir dåligt väder.

Tisdag den 24/4 åker vi till Kolmården. Skoldagen börjar som vanligt kl 8.20. På grund av bussarna hem från Kolmården blir skoldagen lite förlängd. Vi kommer att vara tillbaka på skolan ca 14.30. Vi kommer att ta med lunch från skolan. Mer information kommer i nästa veckobrev!

Veckan som varit:
Matte: Eleverna har fått nya matteböcker och så har de gjort skolverkets skriftliga bedömningsstöd.
Svenska: Vi har förberett Kolmårdsbesöket och pratat om vad eleverna vet om djuren vi ska träffa. Eleverna har även börjat "forska" i grupp om ett av djuren. Nästa vecka kommer vi att göra ett "prov" i svenska som alla åk 2 i Norrköpings kommun ska göra under våren. Det är bokstavs- och ordkedjor. Under veckan tränade vi på hur man ska göra och eleverna kommer att klara det galant när de gör de på riktigt.
Engelska: Läsförståelse (kläder, frukter, färger)
Teknik: Teknik i dina kläder.
NO: Svenska djur.
SO: Skrivit snälla saker/komplimanger till klasskompisarna, kompismålning.

Veckan som kommer v.16
måndag: Skolkonsert i Hedvigs kyrka.
tisdag: Vaccination. Läxhjälp
onsdag: Simskola för Rävarna. Rävarna kommer att gå till spårvagnen ca 9.00 och kommer tillbaka till skolan ca 12.00 och äter då lunch i matsalen. Eleverna behöver ha med sig badkläder och handduk. Rebecca, Amanda och Mattias kommer att följa med simgruppen. Sara, Johanna och Ilena kommer att jobba med ugglorna i skolan.    
torsdag: Läsläxan tillbaka till skolan. (Läseboken, lila skrivbok och plastfickan)
               musik och bild för alla
fredag: Utomhusidrott för alla elever (ta med ombyte och både ute- och inneskor).

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar