Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

onsdag 9 maj 2018

6B Veckobrevet v 20


Idag har eleverna fått reda på i vilken klass de skall gå i på högstadiet alla har fått med sig en klasslista hem med namnen på sina nya klasskamrater. De som var sjuka har fått ett mail hem så de också får veta.

Klassresan den 24 maj börjar närma sig. Det skall bli kul att åka på studieresa till Stockholm med klassen. Vi samlas på Enebypark kl 7.20 för att checka av ev frånvaro och gå igenom lite trivselregler för dagen. Bussen hämtar upp oss kl 7.30 och om trafiken flyter på normalt så gör vi en paus på vägen så att de elever som vill kan äta lite av sin matsäck ex en smörgås/frukt. Klockan 10.00 har jag bokat en guide som i tidstypiska kläder skall ta oss på en historisk rundtur i Gamla Stan med speciell inriktning på Stockholms blodbad. Efter den guidade turen går vi förbi Riksdaghuset och tittar också på Sagerska palatset där statministern bor. Cirka 11.45-12 äter vi förbeställd lunch på Mac Donalds på Regeringsgatan. Lunchen bekostas av skolan. Därefter går vi tillbaka till Gamla Stan och eleverna får möjlighet att strosa på egen hand längs Västerlånggatan. Alla elever kommer att få 100 kr i fickpengar från klassens intjänade pengar på majblommeförsäljning. Pengen kan räcka till ett litet mellanmål på em och en glass. På em kommer vi att vara på Tekniska museet där kommer vi delas in i två grupper och jobba med ”Robotlabb” och ”Hjärngympa” uppdrag. Vi kommer att åka från Stockholm cirka kl 16.45 och beräknas vara i Norrköping runt 19.00. Eleverna får höra av sig till er föräldrar under vägen när vi vet mera exakt ankomsttid. Vi blir fyra vuxna som följer med från skolan Birgitta, Richard, Hampus och idrottsläraren Kim.

Fredagen den 1 juni kommer vi att åka till badhuset. När vi tagit med lunch från skolan till badhuset tidigare så har det blivit mycket mat över så den här gången tänker vi erbjuda lunch från skolan till de som vill och de som vill ta med egen matsäck får göra det. Jag skickar med ett papper hem på måndag som ni kan fyll i hur ni vill göra. Inlämning senast fredag så jag kan beställa mat av husmor i köket.

Veckans läxor

Ma            Läxa 11 i läxhäftet

Eng           Läs och översätt s 96-97 i ”Good Stuff”. Läs på förprickade glosor.

Hälsningar Birgitta Hampus och Richard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar