Enebypark är en F-6-skola med fritidshem och en öppen verksamhet för 10-12-åringar. Enebypark ligger i ett bilfritt område med närhet till Hallbergaskogen och Himmelstalundsområdet.

fredag 25 maj 2018

Veckobrev årskurs 1


Hej!

Denna vecka har bjudit på extra mycket sport. I tisdags testade vi på fotboll,brännboll och frisbee. Vi asvlutade förmiddagen med en stafett. Vi har även sprungit skoljoggen, barnen var mycket duktiga och alla sprang varvet i sin takt.

I svenska har vi arbetat med bokstaven X och i matten har vi fortsatt med programmering. På no:n har vi pratat om olika vårblommor och lärt oss om blommans delar. Inom So:n har vi tittat på en film om hur det var när barn gick i skolan för 100 år sedan och jämfört med hur vi har det idag.

Nästa vecka har vi en halv friluftsdag på tisdagen och vi ska gå ner till Himmelstalund. Vi kommer att vara tillbaka och äta på skolan klockan 12.20. Det kan vara bra att ta med vatten, frukt eller fika. På torsdag är det Enebypark dagen och det innebär att årskurs 6 kommer att anordna aktiviteter för skolan. Barnen kommer att delas in i olika grupper som är blandade från hela skolan. Denna dag är fram till lunch på skolan. Därefter återgår vi till ordinarie schema.

När det gäller läsläxa har vi nu tagit oss igenom hela magiska kulan. Tjoho:) ! Läxan är därför ett papper med frågor från boken. Det kan vara bra att ta hjälp av läseboken för att besvara frågorna.

Nästa vecka ser ut på följande sätt:
Måndag: Idrott för alla ettor. Ny läsläxa delas ut och det är ett nytt papper som heter “ABC-klubben”.
Tisdag: Friluftsdag. Frukt/fika får tas med.
Onsdag:  musik
Torsdag: Enebypark dagen
Fredag: Teknik - vi lär oss om kökets historia.

Då vi ska flytta till paviljongerna till hösten och vara på kyrkskolan mitt i sommarn vill vi att ni börjar rensa bland era barns kläder. Till skolavslutningen vill vi att ni har tagit med alla kläder hem. Vecka 26 är sista veckan vi är på längan och då kommer allt att slängas som blir kvarlämnat.

Trevlig helg önskar personalen på Längan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar